Home

Een stukje geschiedenis...

Ook een net opgericht koor heeft al geschiedenis, want hoe kom je tot het oprichten van een vrouwenkoor?

Ina Tolsma – Wolgen, al jaren een bevlogen zangeres, kwam tijdens het shanty festival van piratenkoor “De Blauwbaarden”uit Biddinghuizen op het idee om een vrouwenkoor op te richten. Tijdens dat festival waren er al diverse vrouwen die riepen dat ze ook op "zo'n koor" wilden. Maar roepen en doen, daar zit wel wat tussen.

Maar Ina zou Ina niet zijn als zij ook niet de daad bij het woord zou voegen en ze ging dus aan de slag. Al snel had zij Liesbeth Bush en Wilma Dalstra gevonden om haar te helpen met het oprichten van een koor. Er werd wat aan publicatie gedaan en daaruit kwamen de eerste reacties. Deze reacties waren zo veelbelovend dat er werd besloten daadwerkelijk een vereniging op te richten.

Een vrouwenkoor was geboren en wel met de prachtige naam “De Paradijsvogels”. De naam dekt de lading, want met het uiterlijk van een paradijsvogel kan een paradijsvogelkoor vele kanten op.

Het bestuur, wat inmiddels uitbreiding had gekregen met Wilhelmien Ceelen als secretaris en Wilma Foppen als penningmeester en verder bestond uit; Ina Tolsma (voorzitter) en Wilma Dalstra (algemeen lid), had na vele uren vergaderen besloten dat de ‘vogels’ er spectaculair moesten uit komen te zien. Een bezoekje aan de wekelijkse markt in Utrecht was al snel gepland. Mooie stoffen gekocht en Ina, Wilma en Bep (voor Wilma) maakten een mooie creatie om te presenteren op onze infoavond.

De avond werd op 22 oktober 2007 gehouden en de opkomst was veelbelovend. Ruim 50 vrouwen waren geïnteresseerd. Tijdens deze avond werd uitgelegd hoe het koor er uit komt te zien, zowel in kleding als organisatorisch. Er konden vragen worden gesteld en de afspraak voor onze eerste repetitie werd gemaakt: MAANDAG 7 JANUARI 2008.
Voor het bestuur nog een drukke tijd, alles moet geregeld worden, maar de toekomst ziet er, met zo'n enthousiasme, veelbelovend uit...

Vanaf januari 2008 werden de repetities gestart met ongeveer 42 leden. In mei was het eerste optreden tijdens de orgelmaraton in kerkcentrum de Voorhof in Biddinghuizen.


Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat