Home

Vrouwenkoor De Paradijsvogels in oprichting

25 augustus 2007.  ‘Wat jammer dat een piratenkoor alleen voor mannen is’. Deze veelgehoorde opmerking was voor Ina Tolsma en Wilma Dalstra aanleiding vrouwenkoor De Paradijsvogels op te richten in Biddinghuizen.

Het moet een koor worden waar gezelligheid en humor de boventoon voeren en dat ruimte biedt aan dat wat vrouwen belangrijk vinden.

Een smartlappenkoor mag je De Paradijsvogels niet noemen. En het wordt zeker ook geen piratenkoor voor vrouwen, aldus de initiatiefneemsters. ‘We gaan zingen over zaken die vrouwen belangrijk vinden. Wat dat is? De liefde, kinderen, genieten, humor, het leven van alle dag. Maar we zijn ook niet te beroerd om het verdriet van onze oma die vergeefs aan de kade op haar man stond te wachten voor het voetlicht te brengen hoor. Als koor zullen we onze naam eer aan doen. We zijn Paradijsvogels en laten ons niet in een kooitje stoppen’ laat Wilma Dalstra weten. Volgens Ina Tolsma is er naast alle Christelijke en serieuze koren die er al zijn, beslist ruimte voor een koor dat humor en levensvreugde hoog in het vaandel heeft staan.

Een saai koor wordt het dan ook zeker niet. De Paradijsvogels zullen kleurrijk, sexy en flamboyant ten tonele verschijnen, zo is de bedoeling. Bovendien geldt; Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Men hoopt op tenminste veertig leden, liefst meer.

Voor belangstellenden is er op 22 oktober een voorlichtingsavond in De Voorhof te Biddinghuizen, aanvang 20.15 uur. De eerste repetitie zal plaatsvinden op maandag 9 januari 2008, ook in De Voorhof te Biddinghuizen. Aanvang 20.00 uur.

Aspirantleden en ambulante muzikanten (dit mogen ook mannen zijn) voor vrouwenkoor De Paradijsvogels kunnen zich nu al aanmelden via paradijsvogels.biddinghuizen@live.nl of telefonisch: 0321-332898. Daar kan men tevens terecht voor meer informatie.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat