Home

Volle bak voor Paradijsvogels

Volle bak voor Paradijsvogels 23 oktober 2007.  Vrouwenkoor De Paradijsvogels in Biddinghuizen gaat in januari van start met tenminste veertig leden. Dat bleek tijdens de drukbezochte informatieavond die de initiatiefnemers van het koor in De Voorhof hielden.

De ruimte in De Voorhof was maar net genoeg om ruimte te bieden aan de ruim vijftig belangstellenden die niet alleen vanuit Biddinghuizen, maar ook uit de regio, op de informatieavond afgekomen waren. De aanwezigen werden bijgepraat over de structuur van het koor, de muziekkeuze en de kleding. Zo werd duidelijk dat vrouwenkoor De Paradijsvogels gaat voor kwaliteit. Op zangtechnisch gebied wordt de lat hoog gelegd. Om dat te bereiken zal zelfs zo nu een dan een zangpedagoog geraadpleegd gaan worden, zo bleek.

Het concept voor het nieuwe koor lijkt aan te spreken. De meeste aanwezige vrouwen schreven zich in om bij de eerste repetitie op 7 januari 2008 in De Voorhof te Biddinghuizen aanwezig te zijn. Onverwacht grote belangstelling dus voor dit nieuwe koor. Maar een ledenstop zal ook bij nog grotere belangstelling niet worden ingevoerd, zo liet voorzitter Ina Tolsma weten. Iedereen die mee wil zingen is welkom.Dirigent Wilbert Ritsema maakte van de gelegenheid gebruik te onderzoek wat voor vlees hij in de kuip had, want hij zette de dames meteen aan het werk. Onder zijn aanwijzingen werd eerste couplet van The Rose van Bette Middler gezongen. Zo konden ook de aanwezigen kennismaken met de werkwijze van Ritsema.

Het eerste optreden staat al gepland. Tijdens de finale van de orgelmarathon op 10 mei zal vrouwenkoor De Paradijsvogels voor het eerst, in het eigen dorp Biddinghuizen, op de planken staan. Meer informatie via http://www.deparadijsvogels.net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat